Adını Osmanlı hükümdarı I. Selim’den alan Selimiye, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı bir mahalledir. Ilçe merkezine yaklaşık olarak 35 kilometre mesafede yer alan bir sahil kasabası gibi olan Selimiye, önemli bir turizm merkezidir. Köy havasını korumayı başaran Selimiye; sahip olduğu doğal güzellikleri, bol oksijenli havası, pırıl pırıl denizi ve sakinlik arayan tatilcileri en iyi şekilde ağırlamak için çalışan Selimiye otelleri ile mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.
Akdeniz ile Ege’nin arasında sınır çizgisi gibi uzanan bir yarımadanın kuzeybatısında yer alan Selimiye ılıman iklimin etkisi altındadır. Kış aylarında bile havanın yumuşak olduğu Selimiye’de yazlar oldukça sıcak geçer. Yaz aylarında sıcalıklar 42 dereceyi bulur. İlkbahar ve sonbahar ayları ise Selimiye’nin en güzel dönemleridir. Selimiye’ye karayolu üzerinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz gibi dilerseniz uça ile Dalaman Havalimanı’na gelip buradan aktarma ile Selimiye’ye ulaşabilirsiniz. Denizyolunu ise ancak Bodrum ve Datça’dan geliyorsanız kullanabilirsiniz.
Özellikle el değmemiş doğası, insana huzur veren atmosferi, büyük şehirlerin karışıklığından ve gürültüsünden çok uzakta yer alan Selimiye; daha sakin bir yaz tatili düşleyenler için biçilmiş kaftandır. Popüler tatil beldelerindeki gibi uzun uzun kumsalı yoktur ancak var olan kumsalı da o kadar güzeldir ki görenleri kendine hayran bırakır. Küçük bir koyda yer alan Selimiye’nin denizini dalgalı görmek neredeyse imkansızdır. Denizi telaşsız, havası telaşsız olunca Selimiye sokaklarında da dingin bir hava hakim oluyor. Bunun tadını çıkarmak isterseniz; gün boyu denizin ve güneşin keyfini sürdükten sonra Selimiye’nin renk renk çiçeklerle bezeli sokaklarında yürüyüşe çıkabilirsiniz. Selimiye, ünlü Sığliman Koyu’na ev sahipliği yapmaktadır. İnce kumlu olan bu koyda denizden çıkmayı istemeyebilirsiniz.
Sadece kuş cıvıltılarının ve denizin usul usul vurduğu su seslerinin duyulduğu sabahlara uyanacağınız Selimiye’de akşamları ise iskele çevresinde yer alan balık lokantalarında nefis bir ziyafet çekebilirsiniz.
Selimiye gezilecek yerler yok denecek kadar azdır. Görülmesi gereken yerleri sadece doğal güzelliklerinden ibarettir ki onu da kafanızı nereye çevirseniz görebilirsiniz. Birçoğunun aile işletmesi olduğu Selimiye pansiyonlarında keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Pansiyonların bahçelerinde renk renk açan nar, portakal ağaçları arasında sabah kahvaltısı yapmanın keyfini yaşayabilirsiniz.
Selimiye’nin sonunda yer alan liman, şehir merkezindeki Selimiye Sahili’nin aksine kumlu bir sahil şeridine sahiptir. Bu özelliğiyle, özellikle çocuklu aileler için ideal bir deniz seçeneği sunar. Sığ suları sayesinde Selimiye içinde denize girmek isteyenler arasında oldukça popülerdir. Ayrıca, denize girmek için başka bir seçenek olan Cennet Koyu, Selimiye’nin gözde noktalarından biridir. Selimiye’de denize girilecek en güzel bazı ücretli ve ücretsiz plajlar şunlardır:
Ege mutfağının en güzel yemeklerini tadabileceğiniz Selimiye’de deniz ürünlerinden zeytinyağlı yemeklere ve çeşit çeşit mezelere kadar pek çok lezzeti taze taze bulabilirsiniz. Küçük ve samimi olan balıkçı restoranlarında balık ziyafeti yaşamadan Selimiye’den dönmemeniz tavsiye edilir.
Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Selimiye, adeta cennetten bir köşe gibidir. Bu yer, doğanın kucakladığı, yeşilin ve mavinin iç içe olduğu, huzuru bulabileceğiniz bir köy olarak öne çıkıyor. Günlük yaşamın tüm stresinden uzaklaşabileceğiniz bu köy, son yıllarda Ege kıyılarının gözde tatil merkezlerinden biri haline geldi.
Marmaris ile Selimiye arasındaki mesafe yaklaşık 45 kilometre ve bu iki nokta arasındaki yolculuk yaklaşık 40 dakika sürmektedir.
Selimiye’de yemek seçenekleri oldukça çeşitlidir ve genellikle taze ve lezzetli malzemelerle hazırlanan Ege mutfağına ait yemekler sunulur. Deniz ürünleri burada oldukça popülerdir; taze balıklar, çipura, barbun, kalamar gibi deniz mahsulleri restoranlarda lezzetli bir şekilde sunulur. Ayrıca, Ege mutfağına ait zeytinyağlı yemekler de Selimiye’de sıkça bulunur. Köz patlıcan, haydari, acılı ezme gibi yöresel mezeleri denemek de mümkün. Gözleme, Türk mutfağının geleneksel bir yemeği olarak çeşitli lezzetler sunar. Taze otlar, semizotu, tere, roka gibi, salatalar ve yemekler için sıkça kullanılırken, tatlılar arasında güllaç, baklava ve dondurma gibi seçenekler bulunur. Selimiye’deki kafe ve restoranlar, yerel lezzetleri tatmak isteyen ziyaretçilere geniş bir yelpaze sunar.
Tatil Fırsatları
Erken Rezervasyon
otel fiyatlarını sorgulayabileceğiniz online seyahat portalı Tatil.com!En Ucuz Selimiye tatil otelleri
Online Otel Rezervasyonu
En fazla seçenek